Mixed Martial Arts (MMA)

Mixed Martial Arts, meestal afgekort tot MMA, (en Engels voor: gemengde gevechtskunsten) is een sport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten, zoals worstelen (grappling), judo, kickboksen, muay thai, boksen en jiujitsu. Deze combinatie heeft als doel het vormen van de meest effectieve vechtsport voor een in theorie vrij gevecht.
In onze lessen besteden we aandacht aan techniek, conditie, reactiesnelheid, kracht. Na voldoende training kan er deelgenomen worden aan wedstrijden startend als beginners.

Deelname uitsluitend 16 jaar en ouder!

In wedstrijdvorm is van een echt vrij gevecht nooit sprake in MMA. Als buitengewoon gevaarlijk bekendstaande handelingen zijn verboden. Per MMA bond verschilt de lijst met onreglementaire technieken op bepaalde punten. Dit heeft vaak te maken met nationale regelgeving. Veelal hebben de deelnemers zich in hun eigen discipline langdurig bekwaamd en zien een uitdaging in het treffen met vechters uit andere disciplines.

Er zijn diverse varianten van Mixed Martial Arts en verschillende organisaties, ieder met zijn eigen kenmerken en regels, waaronder free fight (het vrije gevecht), vale tudo (Braziliaans Mixed Martial Arts) en cage fight (kooigevecht).

Lessen worden op donderdag van 18.30 tot 19.30 gegeven in Nederweert, Budoschool Shintai, Smisserstraat 8a. Docenten zijn Thijs Linsen en Ad Gähler. Voor meer informatie of aanmelding bel Thijs Linsen 06-15213187

Vraag een proefles aan