Karate vanaf (v.a. 8 jr)

Kinderen groeien niet vanzelf op tot gezonde lichamelijk goed ontwikkelde jonge mensen. Bewegingsstoornissen of slechte houding komen regelmatig voor. De oorzaak ligt vaak in een teveel aan energie en een gebrek aan veelzijdige beweging.

Karate is een vorm waar deze veelzijdige lichaamsbeweging in zit. Een karatetraining vergt de inzet van alle spiergroepen. Daarnaast krijgt uw kind ook een gedegen mentale scholing. Discipline, wederzijds respect, hoffelijkheid en controle en meer is gericht op meebewegen met de aanval en ontwijken waardoor er minder blessures vallen. Uw kind kan op positieve wijze het teveel aan energie en stress kwijt.
Het doel van jeugdkarate is:

  • de motoriek verbeteren met alle bewegingsvormen die voor karate van belang zijn.
  • de jeugd wennen aan sportief bezig zijn met een gedisciplineerde aanpak, in Japanse sfeer.
  • de jeugd iets leren van zelfverdediging, hetgeen in een gecompliceerde maatschappij als de onze van onnoemelijk belang is.
  • eventueel de jeugd rijp maken voor karate in wedstrijdvorm.

Bij de kumite (sparren) wedstrijden scoort het Wado karate altijd zeer goed en zijn veel van de leden van de nationale ploeg Wado- beoefenaren.
Het is dus op de sportschool mogelijk om te kiezen wat u zelf graag wilt, kata, kumite of zelfs allebei.
Het uiteindelijke doel van karate is geen nederlaag of overwinning, maar de verbetering van het karakter van de beoefenaar.

Vraag een proefles aan