Thijs Linsen

Thijs Linsen, dat ben ik, geboren in 1983 in Nederweert. Met mijn 6e begonnen met judo en voetbal. Nu bijna 25 jaar later doe ik dat nog steeds, dat wil zeggen Judoën. Sinds 2000 geef ik ook les, jong begonnen en van vele leraren erg veel geleerd. In 2003 behaalde ik mijn judoleraar B en 3e dangraad (derde maal zwarte band). Vlak erna studeerde ik af aan het CIOS te Sittard, en startte ik meteen Budoschool Shintai. Budo is een verzamelnaam van diverse oosterse vechtsporten. Shintai staat voor “bewegen”. Shin staat voor geest en Tai voor lichaam; een mooie balans in een goede combinatie.

Inmiddels is Budoschool Shintai een gevestigde naam ver in de regio. Vanaf de beginjaren is er een nauwe samenwerking met Essink te Eindhoven. Zowel als trainer, coach en begeleider maar ook het gecombineerd trainen. In 2007 heb ik een aantal judoka`s mogen begeleiden in Japan waar we te gast waren bij de budo- university te Katsura. In de jaren erna hebben we vele stage`s en toernooien gedraaid.
Naast de reguliere lessen ben ik ook gespecialiseerd in “Judo in de Zorg”. Tevens geef ik voor de JBN een gedeelte van deze opleiding. Voor iedereen met een beperking kan ik het judo aanpassen zodat hij of zij toch dat plezier in het leuke spel judo heeft.

De naam budoschool is ontstaan uit liefde voor meerder sporten. Budo is dan ook een verzamelnaam van Oosterse gevechtsporten. Hiervan geven wij op dit moment; Judo, Karate, MMA, Kickboksen, TaiChi en Mhay Thai. Tevens verzorg ik cursussen weerbaarheid, valbreken en ook maatwerk voor bedrijven. Naast onze budolessen hebben we ook Pilates.

In 2012 werd de eerste afkomstige judoka van budoschool Shintai Nederlands kampioen, Maurice Peters. Ik hoop dat we naast het judo ons assortiment sporten kunnen blijven uitbereiden! Ook blijf ik hard werken met nieuw talent en wie weet wanneer dit profiel wordt aangevuld…….