MMA (Mix Martial Arts)

Wij gaan starten met een groep MMA. Op woensdag starten we bij de basis. MMA bestaat uit drie fasen: Staande gevecht; trappen en stoten,, hierna komt het grapling, judo, werpgedeelte. ten slotte komt de grondfase.

Met ervaren judoka`s leggen we de basis met o.a.: Valbreken, werpen, kracht, conditie, klemmen, wurgingen, grappeling. Hierna gaan we specifiek aan de slag in diverse partijvormen. Op maandag en op vrijdag kan het eerste gedeelte getraind worden.

Mixed Martial Arts, meestal afgekort tot MMA, (en Engels voor: gemengde gevechtskunsten) is een sport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten, zoals worstelen (grappling), judo, kickboksen, muay thai, boksen en jiujitsu. Deze combinatie heeft als doel het vormen van de meest effectieve vechtsport voor een in theorie vrij gevecht.
In onze lessen besteden we aandacht aan techniek, conditie, reactiesnelheid, kracht. Na voldoende training kan er deelgenomen worden aan wedstrijden startend als beginners.

Deelname uitsluitend 16 jaar en ouder!

In wedstrijdvorm is van een echt vrij gevecht nooit sprake in MMA. Als buitengewoon gevaarlijk bekendstaande handelingen zijn verboden. Per MMA bond verschilt de lijst met onreglementaire technieken op bepaalde punten. Dit heeft vaak te maken met nationale regelgeving. Veelal hebben de deelnemers zich in hun eigen discipline langdurig bekwaamd en zien een uitdaging in het treffen met vechters uit andere disciplines.

Er zijn diverse varianten van Mixed Martial Arts en verschillende organisaties, ieder met zijn eigen kenmerken en regels, waaronder free fight (het vrije gevecht), vale tudo (Braziliaans Mixed Martial Arts) en cage fight (kooigevecht).

Lessen worden in Nederweert, Budoschool Shintai, Smisserstraat 8a. Voor meer informatie of aanmelding bel Thijs Linsen 06-15213187

Vraag een proefles aan