KERNgezond in Nederweert

Bekende topsporters als FC Groningen speler Bryan Linssen, bokster Aito Köster en BSW speler Kenneth van Kempen waren vandaag aanwezig in sporthal de Bengele in Nederweert. De topsporters maken onderdeel uit van het KERNgezond programma. Een programma dat gericht is op gezondheidsbevordering. Topsporters worden ingezet als voorbeeldfunctie voor de jeugd.

Fantastische Kerngezonde middag voor de jeugd

Basisschoolleerlingen van de groepen 5 tot en met 8 konden de hele dag deelnemen aan diverse sportclinics. Opgeven vooraf was niet nodig. Op een ingericht horecaplein konden ouders zich laten informeren over goede verantwoorde voeding. Plaatselijke ondernemers zorgden voor een gezond hapje en een drankje. De gezondheidsbevordering is gebaseerd op de drie peilers voeding, beweging en gedrag. Zonder te straffen of terecht te wijzen. Plezier maken en beleving staan centraal. KERNgezond maakt gebruik van een lokale benadering door samen te werken met o.a. gemeenten, basisscholen, GGD, sportverenigingen en lokale ondernemers. Deze lokale benadering is essentieeel voor het succes van KERNgezond. Shintai was er ook..in de vorm van de dansafdeling. Er waren veel lachende gezichten te zien op de ‘dansvloer’. ZZie hier een leuke impressie


Video Dion Huiberts-presentatie Sandra Bos voor ©Nederweert Actueel-Midden-limburg Actueel (Media-partner van KERNgezond)