Freerunning

olympia_flyer_V2_A5Free run is een sport, die steeds populairder wordt onder de jeugd. Het is een sport die de jeugd weer aanzet tot bewegen. Dit is een belangrijk gegeven, aangezien de afgelopen jaren de motoriek van de jeugd sterk achteruit is gegaan. Free run kan risicovol zijn op moment dat men niet weet hoe je dit op een veilige manier moet beoefenen. De sport op zichzelf vraagt namelijk veel lichamelijke inspanning. De jeugd is hier vaak niet bewust van en heeft moeite met het inschatten van risico’s. Aan ons om deze sport op een veilige en juiste manier aan te bieden.
Free run gaat juist over lichaamscontrole en het leren verkennen van eigen grenzen. Door betere lichaamscontrole en een beter besef van risico’s, verbeterd de motoriek en is het juist een preventie tegen blessures.

Tijdens de Free run lessen leren we jongeren aan om verschillende sierlijke tricks te doen. Maar ook het efficiënt en soepel door de omgeving bewegen. Denk hierbij aan het maken van salto’s, sprongen, catleaps en nog veel meer! Free run kan iedereen en dat laten we tijdens de lessen zien en ervaren.

Interesse? Kom dan gratis 2 proeflessen meedoen!

Locatie:
Sporthal de Neerakker
Neerakker 2, Heythuizen

Tijd: 19.00 – 20.00

Free run docent: Koen Heijnen